Diner

à la carte dineren

Luning's voorgerechten

*Bombe van huisgerookte zalm met frisse eiersalade, pesto en pruimtomaatjes  € 9,90

*Carpaccio van heide-rund met geschaafde Parmesaanse kaas, pijnboompitjes en olijfolie € 9,90

*Taartje van gerookte scharrelkip met gemarineerde ananas, salade en kerrie-mayonaise € 9,90

*Vegetarische salade van huisgemaakte hummus met verse vruchtgroentes en gebakken tofu € 9,90

  In bier-beslag gefrituurde kastanje-champignons met warme knoflooksaus en frisse salade € 9,90

Smul-tip: ‘preuvenement’ van met * gemerkte voorgerechtjes € 10,90

Luning's soepen

Velouté van roma-tomaatjes met groene kruiden € 5,00

Thaise tom-kha soep met pulled-chicken en shiitake paddenstoelen € 5,00

Romige soep van klooster-mosterd met dunne reepjes Drentse ‘dreuge’-worst € 5,00

Smul-tip: ‘preuvenement’ van drie bovenvernoemde soepjes € 5,90

Luning's kinder-menuutjes 

Speciaal voor onze jonge gasten hebben wij een 4-tal keuzemogelijkheden: een rundvleeskroket, portie (huisgemaakte) kip-nuggets, een frikandel òf een portie spare-ribs, in alle gevallen geserveerd met frietjes, appelmoes en mayonaise à € 7,90

Luning's hoofdgerechten

Yucatan-spare-ribs (gerookt en gemarineerd), geserveerd met aïoli-sausje € 18,80

Royale schnitzel op de weense wijze bereid, geserveerd met appelcompote en vossenbessen € 18,80

Met buikspek omwonden medaillons van varkenshaas met jus van bospaddenstoelen € 19,90

Botermalse tournedos met madeira-jus en milde groene pepertjes € 23,90

Gebraden malse kalfslever met gebakken garnituur van huisgerookt buikspek en rode ui € 18,80

Malse bout (zonder been) van Weide-lam met couscous en jus verrijkt met artisjok en tomaat € 23,90

Geconfijte boerderij-eend op een stamppotje van zoete aardappel, postelein en jus van gerookte knoflook € 19,90

Vegetarische curry met bosuitjes, tros-tomaat, pompoen, courgette, gebakken tofu en geurige basmati rijst € 18,80

Fondue van Spaanse Manchego-kaas met knoflook-tostado's en diverse groenten € 17,80

Op de huid gebakken kabeljauw met oosterse mie-salade en witte wijn-wasabi saus € 19,90

In de oven gebraden Ierse zalmfilet met preitaartje en saus van sjalotjes  € 19,90

In roomboter gebakken (ongefileerde) sliptongen met beurre-blanc saus (botersaus) € 19,80

Luning's maaltijdsalades:

Gemengde salade met gerookte zalm, kappertjes, rode ui en knoflook-olijven € 13,50

Gemengde salade met biologische geitenkaas, honing en gebrande pijnboompitjes € 13,50

Salade van huisgemaakte hummus met paprika, tomaat, munt en verse tuinkruiden € 13,50

Luning's desserts

Proem’n kreuze
een origineel drents nagerecht, bereid volgens oma Luning's receptuur € 5,90

*Huisgemaakte cheese-cake met een dieprode dip van kersen, met slagroom € 5,90

*Madame sans gêne;
vers bereid chocolade-taartje met hazelnoot-ijs, slagroom en een glaasje carpe diem-dessertwijn € 7,90

Huisgemaakte appeltaart geserveerd met een bolletje appel-sorbet-ijs en slagroom € 7,90

*Kleurrijk palet van drie verschillende soorten sorbet-ijs, gedecoreerd met vers fruit en slagroom € 7,90

*Combinatie van bavarois van frambozen en hang-op van vanille, met slagroom. € 5,90

Ruuner boer;
Palet van vanille-roomijs, geserveerd met èchte Drentse boerenjongens en slagroom. € 5,90

Smul-tip: preuvenement van met * gemerkte desserts. € 8,90