Duurzaam ondernemen

Vanuit Luning's bedrijfsfilosofie wordt het vanzelfsprekend geacht om maatschappelijk- en milieubewust energie, grondstoffen en ingredienten in te kopen. Naast logische zaken als bijvoorbeeld milieu-ontlastend toilet- en printpapier, aanschaf van dito reinigingsmiddelen en keukenapparatuur, is het streven zoveel mogelijk op regionaal niveau grondstoffen in te kopen, teneinde een inzet-minimum aan transportmiddelen na te streven....
Echter, het meest in het oog springend, zijn zaken aangaande biologische espresso-bonen, tegen fairtrade prijzen van de familie Musetti, de weloverwogen keuze voor het Limburgse biermerk Gulpener, alsmede voor verbruik van 100% groene (waterkracht-) electriciteit van Main Energie (www.mainenergie.nl/duurzaam) en ter compensatie van door ons verbruikte gas kubieke meters, CO2-compenserend bomen aan te laten planten in carbon-credits bebossing-programma's in o.a. Peru, Honduras en Tanzania, ten gunste van irrigatie-regulering ten behoeve van teelt voor locale koffie- en cacao-boeren, uitgevoerd onder auspiciën van Original Beans (www.originalbeans.com) te Utrecht.

Koffie van De Familie Musetti (Italië)

Luning's koffie is afkomstig van de Familie Musetti (Italië) 
De Familie Musetti heeft gedurende haar hele bestaansgeschiedenis gezocht naar de beste plantages ter wereld, om uiteindelijk het beste product in het kopje te krijgen.
Koffie vol van bijzondere geuren en smaken "Alles draait om liefde en ervaring. Passie leidt tot grootse resultaten. Als je echt in iets gelooft en gek genoeg bent om daarvoor te leven, dan krijgt alles zin. Mijn droom was een aroma, een sfeer, een goede koffie."--Lucia Musetti--

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Musetti hecht veel waarde aan mens, milieu en maatschappij. Naast de meerdere fair-trade varianten van het merk biedt Musetti ook een biologische variant, welke perfect aansluit op onze bedrijfsfilosofie.

L'Amore per il Caffè

Gulpener bieren uit Limburg.

Luning's (tap-)bieren zijn afkomstig van de Gulpener bierbrouwerij en worden gebrouwen van milieubewust geteelde natuurzuivere Limburgse gerst, hop en uit eigen bronnen gewonnen water. Gulpener bieren zijn voorzien van het Agro-keurmerk en worden niet gepasteuriseerd. Pure smaak en topkwaliteit door duurzaamheid. Proost.....op de toekomst.......!

Ondergrondse milieustraat.

Recentelijk is door afvalverwerker Suez op het bedrijfsperceel een ondergrondse mileustraat geinstalleerd. Uiteraard worden afvalstromen gekanaliseerd en ge-recycled. Etensresten worden grond-gekoeld opgeslagen en na afvoer vergist ten behoeve van bio-energie.

Plaatsing gerealiseerd van een zonne-boiler en 120 zonne-collectoren!

Wij, van Luning's restaurant zijn reeds sinds geruime tijd de weg van de duurzaamheid ingeslagen. Het laatste wapenfeit in deze dateert uit maart 2013, waarbij de installatie van ruim 110 zonne-collectoren, alsmede een zonneboiler werd gerealiseerd, deels ter vervanging van het rieten dak, wat sowieso aan vervanging toe was. Deze collectoren tesamen zijn op jaarbasis goed voor 20.000 kWh, ca. 25% van Luning's bedrijfs-energie-behoefte, waarmee de CO2-uistoot op jaarbasis wordt teruggedrongen met ca. 10.000 kg (!) op jaarbasis, indien deze energie-behoefte zou worden ingekocht bij niet-groene, maar toch marktleidende, energieleveranciers zoals Essent, Nuon, enzovoort. De zonneboiler levert 100% van de warmwater-behoefte, hetgeen aanzienlijk bespaart op de gas-inkoop en ook daar wordt een substantiele hoeveelheid CO2 mee terug gedrongen. De rest van de -groene-energie wordt extern ingekocht. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen....