Foodsteps

De Drenthe Hike Foodsteps is een wandelbeleving die start in ons mooie Brinkdorp Ruinen. Bij ons, Luning’s Restaurant word je warm onthaald in een schitterend monumentaal boerderijpand. Hier mag je onder het genot van een drankje en een traditionele Drentse lekkernij (incl) plaatsnemen in de ‘woonkamer’ van lokale boer Egbert Stellink.

Door de VR film De Laatste Stoel, stap je letterlijk in zijn leven op de oude boerderij. Daarna ga je zelf op pad. Je navigeert met je mobiel langs de molen, de schaapskooi, door het Nationaal Park Dwingelderveld en de boerderijen. Onderweg kijk je verschillende mini documentaires gemaakt door Anke Teunissen en kun je diverse locaties ook bezoeken, zoals Wijnhoeve Runa.

Al wandelend ga je luisteren naar korte verhalen van Theo Spek, landschapshistoricus, waarin hij vertelt hoe dit landschap is ontstaan. Je eindigt de wandeltocht in het centrum van Ruinen. Op onze menukaart vind je oa de Waygu Burger en Kipsaté om Foodsteps mee af te sluiten (niet incl). En koop gelijk al het lokale lekkers voor thuis bij ‘t Vershuus. 

Reserveer hier 

 

luning foodsteps1 l min luning foodsteps2 l min